Proč 30 % mužů předstírá orgasmus

Ženy obvykle říkají, že jejich orgasmy jsou falešnější než vlasy Geerta Wilderse. Důvody pravděpodobně znáte: být s vámi v pohodlí, neranit vaše city, abyste se neztrapnili, nebo se toho rychle zbavit. Takže v podstatě vždycky slaboch. Nyní se však ukazuje, že to dokážou i muži. Ano, jakým způsobem? Prostitutky a eskorty jsou první, kdo předstírá orgasmus.

V nedávné studii publikované v časopise Sexual and Relationship Therapy bylo 230 mužů ve věku 18 až 29 let dotazováno na své zkušenosti s vyvrcholením. Všichni účastníci, kteří byli ve vztahu alespoň čtyři měsíce, přiznali, že občas předstírali výbuch svého jogurtového bonga. Nezastavilo se to ani najednou. Ne, 30 % respondentů to dělalo často. Někdo by si mohl myslet, že je to možné pouze při vaginální penetraci, ale ne, naši mužští přátelé to občas dělali orálně nebo při tahání. Hans Klok se bude chtít s tímto problémem seznámit.

A proč? Proč vlastně? A jak to ovlivňuje spokojenost ve vztahu a sexuální život?

Muži, jak jsme sladcí. Důvodem je, že chceme udržet partnerovo sebevědomí a sebeúctu na vysoké úrovni. Nebo když to přeženeme s pitím a věci se nedaří. Zvláštní však je, že čím častěji orgasmus z některého z těchto důvodů předstíráme, tím větší je naše sexuální i partnerské uspokojení. Tento výsledek není tak vzdálený. Čím více vám na partnerce záleží, a proto nechcete zranit její city a srážet její citové rozpoložení, tím rychleji budete v pokušení kvůli ní lhát.

Na druhou stranu, pokud byl sex špatný, respondenti pociťovali menší emocionální a sexuální uspokojení. Logické, ne?

Pokud vás vaše partnerka překvapí tím, že si nepastuje obličej, řekněte jí, že ji milujete. Pak bude vše v pořádku.